About

Mrakovacka bb is a blog by Refik Hodzic, a boy from Puharska, Prijedor, Bosnia and Herzegovina, currently writing from New York. There will be short stories, essays, pieces on mostly everything that comes to my mind, and a photo here and there. Texts will be published in English and Bosnian, not necessarily in that order.

U Mrakovackoj bb se nalazi kuca u kojoj sam proveo djetinjstvo. Kako raste broj godina otkako vise tamo ne zivim, i kako se povecava fizicka udaljenost izmedju mene i Prijedora, tako ta kuca i vrijeme provedeno u njoj osvajaju teritoriju mog pisanja. Dobrodosli.

3 thoughts on “About

 1. Dobro jutro,
  pukom slučajnosti sam naišla na vaš blog, i baš mi se dopada. Ako smem da pitam: Je l’ priča o Lufthanzi istinita??? Ozbiljno? Pa što da ne, eto i ja sam nabasala slučajno, kao što rekoh. Uglavnom, Vrlo je zanimljiva. Mada moram da primetim da Lufthansa ima 100x bolji servis od bilo koje američke kompanije! A što se tiče sigurnosnih kontrola na Frankfurtskom aerodromu, oni su posebna priča, kao što se vidi. 😉

  Anway, thanks for a good morning chuckle. After my summer road trip through Ex-YU, including BiH, any reminders are welcome.
  Regards,
  Dragana

  Like

 2. Prije svega želim da Vam se zahvalim za tekstove o Želji i svim nekim detaljima koji su me podsjetili na lijep period ! Ali kad čovjek pogleda ovaj blog i tekstove koji govore o stradanju Bošnjaka u prethodnom ratu, teško je ostati smiren i ne pustiti suzu … Želim da trajete dugo, da budete glasnici istine o Bosni ! Sellam
  Bulend Biščević

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s